Zwembroekregels in Barcelona

Barcelona is een geliefde bestemming voor zowel liefhebbers van zonvakanties als de liefhebbers van citytrippers. Het is alleen wel zo dat de manier waarop beide groepen naar kledingvoorschriften kijken nogal kunnen verschillen. Dit botst. Daarom zijn er in de stad Barcelona een aantal duidelijke zwembroekregels van kracht.

Waarom deze regels?

De belangrijkste reden waarom er in deze stad dergelijke regels bestaan is het tegengaan van nudisme. Daarom geldt sinds mei 2011 dat de stad in gaan in een zwembroek verboden is. Of dit nu een strakke zwembroek betreft of een wijde zwembroek, maakt daarbij geen verschil. Denk dus niet dat het alleen om een Speedo gaat, alle heren badmode is taboe.

Wat zijn de gevolgen als je de regels overtreedt?

De regels zijn niet voor niets opgesteld. Er gelden boetes van 300 tot 500 euro per vergrijp. Loop je dus in je heren badmode door de stad, dan weet je dat dit je flink wat kan gaan kosten. Daar kan geen wijde zwembroek je tegen beschermen. Er zijn richtlijnen opgesteld van het soort kleding dat wel op prijs wordt gesteld in de stad. Je kunt dit overal in de stad teruglezen.

Handhaving van de regels

De politie in Barcelona is flink serieus in het handhaven van deze regels. De eerste keer dat je in je Speedo of een andere strakke zwembroek in de stad verschijnt kom je nog weg met een waarschuwing. Zo staat het geschreven. Word je daarna opnieuw gepakt, dan worden de boetes zoals hiervoor benoemd uitgeschreven. Reken erop dat je deze ook echt zal krijgen als recidivist. Let wel op. Deze regels gelden in de stad, niet voor op het strand. Dit is een belangrijk onderscheid.

Nu direct een zwembroek kopen?

Wil je direct een nieuwe mooie zwembroek voor mannen of een mooie zwembroek voor jongens kopen?