Welke zwembroek past bij jou?

Doorgaans onderscheiden we vier verschillende soorten zwembroeken voor heren, namelijk: een strakke zwembroek met pijpjes, een strakke zwembroek zonder pijpjes (Speedo), een losse driekwart zwembroek en een losse zwembroek met korte pijpen. Het is van verschillende aspecten afhankelijk welk type zwembroek het beste bij je past. Wil je bijvoorbeeld veel blootgeven tijdens het zwemmen, of houd je de edele delen liever iets meer voor jezelf? In dit artikel geven we een korte beschrijving van de verschillende soorten zwembroeken voor mannen.

De strakke zwembroek met pijpjes

Strakke zwembroeken zijn enige tijd uit de mode geweest, maar zijn inmiddels weer helemaal terug. Zeker Italianen en Spanjaarden lopen erg vaak in een strakke zwembroek met pijpjes. Dit valt onder meer te verklaren door het feit dat het in veel Italiaanse zwembaden verplicht is om een strakke zwembroek te dragen. De strakke zwembroek met pijpjes is voor sportieve mannen geschikt, die trots zijn op de vormen van hun lichaam. Vaak kiezen mannen voor een strakke zwembroek met pijpjes van bekende merken als Bjorn Borg en Hugo Boss. Deze zwembroeken worden met de dag populairder en zie je steeds vaker terug op de Nederlandse stranden en in zwembaden.

Een strakke zwembroek zonder pijpjes

De Speedo of zwemslip is wellicht de meest bekende en voor sommigen ook meest gevreesde strakke zwembroek onder mannen. Nog steeds hangt er in Nederland enige taboe rond dit type zwembroek. Een strakke zwembroek zonder pijpjes verbergt weinig van de edele delen en de buik die erboven hangt. Niet voor niets zijn het voornamelijk sportieve mannen met een groot zelfvertrouwen die voor deze zwemslip kiezen. Let wel, het zijn in dit geval wel mannen die de zwemslip gebruiken om baantjes te trekken. Op het strand zal je ze weinig tegenkomen! Naast Speedo zelf heeft ook Armani een uitgebreide productlijn met strakke zwemslips voor mannen.

De losse zwemshort

De iets minder sportieve man zal sneller voor een losse zwemshort kiezen, wat een middenweg is tussen de driekwart zwemshort en een strakke zwemslip. Deze zwembroeken komen tot net iets boven de knieën en worden veelal door jongere mannen gedragen. In de afgelopen jaren is de populariteit van dit type zwembroek sterk toegenomen in Nederland. Op de Nederlandse stranden zijn steeds meer mannen met een losse zwemshort van bekende merken als Tommy Hilfiger en Calvin Klein te zien. Het gaat hierbij vaak om zwemshorts met een felle kleur. In combinatie met bijvoorbeeld een leuke polo kun je dit type zwembroek ook normaal op een zomerse dag dragen!

Een driekwart zwembroek

Het vierde type zwembroek waarvoor je zou kunnen kiezen is de driekwart zwembroek. In de afgelopen tien jaar was dit een van de meest geziene zwembroeken langs de Nederlandse kust en zwembaden. Het is een zwembroek die voornamelijk door surfers gedragen wordt in landen als Hawaii of Australië. De broek zit los en komt tot net iets over je knieën, wat de broek ideaal maakt voor het surfen. Vaak zijn deze driekwart zwembroeken voorzien van verschillende opvallende prints, waardoor je direct opvalt met dit type zwembroek. Bekende merken die deze zwembroeken op de markt brengen zijn onder meer Schiesser en Diesel.

Een mooie zwembroek kopen die bij jou past?

Wij hebben een volledige overzicht aan strakke zwembroeken, wijde zwembroeken, zwemslips en andere zwembroeken gemaakt voor je.
Je kunt de zwembroekken voor mannen, jongens en baby's ook direct online bestellen.