Wat zegt het type badkleding over jou?

Er zijn veel verschillende soorten badkleding voor mannen te krijgen. Maar waarom draagt de ene man een wijde zwembroek en de andere man een zwemslip? Wat zegt jouw keuze voor je badkleding over jouw persoonlijkheid? Een zwembroek zegt namelijk veel meer over jouw persoonlijkheid dan jij denkt.  Wij zochten het voor je uit en zetten het voor je op een rijtje.

Strakke zwemboxer

Het dragen van een strakke zwemboxer is echt iets voor de sportieve man. Je straalt zelfvertrouwen uit en durft jezelf te tonen. Je wil je lichaam de nodige aandacht geven en zorgt voor een zwem en zomer klaar lichaam. Je durft je lichaam op het strand te showen en je bent er trots op. Je kijkt niet andere, je draagt de zwemboxer omdat deze bij jouw lichaam past en bent niet bang om te showen wat je in huis hebt. Je bent een echte zelfverzekerde man.

Naakt

Jij gaat naakt het water in? Geen zwemkleding dragen heeft natuurlijk voordelen. Naakt zwemmen is natuurlijk alleen weggelegd voor iemand die zelfverzekerd is en barst van het zelfvertrouwen. Je bent praktisch en bent gek op vrijheid. Niet gek dus dat naaktzwemmen, maar niet altijd overal toegestaan. Vaak moeten deze mannen in het zwembad toch een zwembroekje aan en kiezen ze voor de strakke zwembroeken. Mannen die naakt durven zwemmen, zijn zeker niet preuts.

De lange wijde zwembroek

Ook een lange zwembroek is voor de sportieve man. Vaak dragen mannen deze zwembroeken die gek zijn op surfen, beachvolleybal of voetbal. Je drinkt graag een drankje aan de bar, maar bent niet zelfverzekerd genoeg om je lijf te showen in een strakke zwembroek. Dit soort zwembroeken staan voor afwisseling en het maken van plezier.

Zwemslip

De zwemslip is de oudste en meest bekende zwembroek. Vroeger was het dragen van de zwemslip heel normaal en droegen bijna alle mannen deze zwembroek op het strand of in het zwembad. Tegenwoordig zien wij deze zwembroek iets minder. De mannen die deze zwembroek dragen vinden het niet belangrijk hoe hun zwembroek eruitziet, als de zwembroek het zaakje maar op de juiste plek houdt. Fout is een zwemslip dan ook nooit, deze is geschikt voor veel soorten mannen.

Mannen die de zwemslip dragen houden niet van poespas, kiezen vaak voor neutrale kleuren en schamen zich niet voor hun lichaam. De zwemslip wordt vaak gedragen door jonge kinderen of door oudere mannen. Zelden draagt de tussenliggende groep de zwemslip. Wanneer deze groep kiest voor een strakke zwembroek, dan kiezen deze meestal voor de strakke zwemboxer.

Jammer zwembroeken

De jammer zwembroek zie je bijna niet in het recreatief zwemmen, de zwembroek wordt vaak gebruikt in de zwemsport. De jammer is een strakke zwembroek die over de knie komt. De mannen die deze zwembroeken dragen, zijn vaak erg serieus en zwemmen met een doel. Sportief zijn deze mannen zeker en vaak zijn deze voorzien van een afgetraind en atletisch lichaam.

De korte wijde zwembroek

De korte zwembroek gebruiken veel mannen ook als korte broek. Deze broeken zitten lekker en kunnen worden gecombineerd met ondergoed, maar ook prima gedragen worden zonder ondergoed. De band van deze zwembroeken zijn erg flexibel, er is voldoende ruimte voor “een maatje meer”. De mannen die deze zwembroek dragen zijn echte levensgenieters, maar vaak wel een tikkeltje preuts. De zwembroek wordt gedragen door mannen die niet te veel van hun lichaam willen laten zien.

En welke zwembroek ga jij dragen?

En kies jij voor de zwemslip, strakke zwembroek of juist voor de wijde zwembroek? Tijd om een mooie zwembroek te gaan shoppen!