Wanneer is het tijd voor nieuwe zwemkleding?

Zwemkleding slijt vaak erg snel. Dit heeft niet alleen te maken met chloor en zout waar het mee in aanraking komt, maar ook met de verzorging door de gebruiker. Het goed verzorgen van je badmode zorgt voor een langere levensduur van je zwembroek. Lees hier meer over de verzorging van je strakke zwembroek. Maar wanneer ben je toe aan een nieuwe zwembroek? Wanneer moet je jouw mooie lievelingszwembroek echt vervangen? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Doorzichtige zwemkleding

Een zwembroek die doorzichtig begint te worden door het vele dragen is echt aan vervanging toe. De stof van zwembroeken kan zo dun worden dat je bijna door de stof heen kunt kijken.

Wil je langer gebruik maken van je zwemkleding? Ga dan niet van glijbanen af, deze zorgen dat de stof van je zwembroek door wrijving dunner begint te worden.

Lubberende zwemkleding

Lubberende zwemkleding zie je vaak op vakanties. In de zwembroek zit geen model meer en de zwembroek zakt bijna af, het lijkt alsof de zwembroek veel te groot is. De oorzaak van het lubberen is het langzaam afbreken van het elasthan in de zwembroek. De afbraak van elasthan komt door chloor, zout, zon, zonnebrand en shampoo. Eigenlijk alles waar je zwembroek mee in aanraking komt is slecht.

Hoe snel een zwembroek gaat lubberen is moeilijk te zeggen. Dit heeft met de kwaliteit van de zwembroek te maken, maar ook met de frequentie dat je de zwembroek gebruikt. Wat wel duidelijk is, is dat je bij lubberen een nieuwe zwembroek moet gaan kopen. Rondlopen met een uit gelubberde zwembroek is een no-go.

Verkleurde zwembroek

Heb je er alles aangedaan om een goed voor de dag te komen? Sportschool, zonnebank, geschoren, blijkt je een verkleurde zwembroek te hebben. De verkleuring van je zwembroek komt hoofdzakelijk door de zon. Al je kleding zal door blootstelling aan de zon gaan verkleuren, een zwembroek dus ook.

Vooral donkere kleuren zoals, zwart en grijs hebben snel last van verkleuringen. Bij zwembroeken met felle kleuren krijg je te maken met het afzwakken van de felheid van de kleur.

Heb je te maken met een verkleurde zwembroek? Ook dan is het tijd om een nieuwe zwembroek te gaan kopen.

De mode volgen

Niet voor iedereen is het belangrijk om de modetrends te volgen. Toch is het soms wel belangrijk om op de hoogte te zijn van deze trends. In 2019 staat de strakke zwemboxer weer volledig in de schijnwerpers. Ben je nog in het bezit van een wijde zwemshort en wil je meedoen met de laatste badmode trends van 2019? Dan is het tijd om je wijde zwemshort in je kast te laten en te gaan shoppen voor een mooie nauwsluitende zwemboxer.

De zwemboxer is de laatste jaren al bezig met een ware opmars op de stranden en in de zwembaden, maar zal in 2019 helemaal terug van weggeweest zijn. Durf jij het aan? Vergelijk dan nu op strakkezwembroek.nl de badmode van verschillende merken en aanbieders.

Is het tijd voor een nieuwe zwembroek?

Schijnt jouw zwembroek door en is het tijd voor een nieuwe zwembroek? Bekijk dan ons aanbod aan heren zwemslips, jongens zwemslips en alle andere soorten zwembroeken voor mannen en jongens.