Houd je bruine kleurtje wat langer vast met deze tips

Vind jij het ook vervelend, als je bruine kleurtje aan het eind van de zomer al snel weer verdwenen is? In dit artikel geven we je een aantal handige tips, die je helpen het kleurtje wat langer vast te houden. Zeg nou zelf, er is niets mooier dan een bruine benen, een bruine buik en een egaal bruin gezicht! Het verlies van je bruine kleur is doorgaans het gevolg van het vervellen aan het eind van de zomer. Bij het vervellen komt je bruine kleurtje letterlijk los van de huid. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om het vervellen tegen te gaan, zodat je bruine kleur behouden blijft.

Maak gebruik van een scheermes in plaats van waxen

Sommige mannen kiezen ervoor hun huid te waxen. Het gebruik van wax strips is echter bepaald niet bevorderlijk voor de bruine kleur op je huid. Als gevolg van het waxen zal je huid uitdrogen, waardoor vervellen op de loer ligt. Veel slimmer is het om gebruik te maken van een scheermesje. Nadeel hiervan is wel, dat je benen, oksels of bijvoorbeeld je buik vaker zal moeten scheren om dit glad te houden.

Tip: besteed voldoende aandacht aan het vergelijken van scheermesjes voor mannen. Het is vervelend als het mesje snel bot is. Dit maakt het scheren niet alleen lastiger, maar ook pijnlijk. Na het scheren kun je aftershave gebruiken om de huid te verzorgen en irritaties te voorkomen.

Kies voor aftersun na een lange dag op het strand

Heb je een lange dag van de zon genoten? Alleen het gebruik van zonnebrand is hierbij niet voldoende. Sluit de dag af met een laagje aftersun. Dit middeltje helpt je de huid te hydrateren, waardoor uitdroging voorkomen wordt. Aftersun werkt daarbij verkoelend, wat ideaal is voor plekken die lichtelijk verband zijn. Is de huid ernstig verbrand? Blijf in dat geval een aantal dagen uit de zon.

Tip: pas op met het gebruik van aftersun op je gezicht. Het kan voor een verstopping van de poriën zorgen, met irritaties van de huid tot gevolg.

Neem de douche in plaats van een warm bad

Er is niets lekkerder dan het zoute zeewater van de huid te spoelen aan het eind van de dag. Sommige mensen kiezen voor een warm bad, anderen voor een kwartiertje douchen. De laatste optie is het slimst, wanneer je een bruin kleurtje op de huid wilt behouden. Tijdens een warm bad zal het dunne vetlaag over je huid oplossen. Als gevolg hiervan droogt de huid eerder uit en begint deze te vervellen.

Tip: vergeet na het douchen of badderen geen gebruik te maken van bodylotion. Net als aftersun zorgt dit middel voor het hydrateren van de huid. Vervellen wordt zo tegengegaan!

Zorg dat je voldoende drinkt op een dag

Een vierde tip om je bruine kleur vast te houden, is het drinken van voldoende water. Door veel water te drinken blijft je lichaam goed gehydrateerd, waardoor uitdroging voorkomen wordt. Overigens is het drinken van veel water niet alleen goed voor je huid. Ook verschillende andere lichamelijke klachten worden voorkomen als je veel water drinkt.

Voordelig zonnebrand kopen?

Genieten van de zon moet je altijd veilig doen.